Mona Hendry

Søndags film #1

 • Publisert: 23.07.2017, 16:10
 • Kategori: TIPS
 • På søndager fremover tenkte jeg å komme med anbefaling/tips om en søndag film eller serie. Søndager er jo ofte dagen, for flest, hvor du gjør absolutt ikke noe enn å glane på tv/pc skjermen. Å av og til kan det være vanskelig å finne ut hva du vil se, så hvorfor ikke hjelpe om jeg kan. 

  Filmen jeg vil anbefale denne søndagen er en film jeg så for første gang i går. Jeg og mamma så Jungelboken. Den nye versjonen, og ikke tegnefilmen. Den kom ut i april 2016, så over et år siden. Den har nå, for en stund siden, dukket opp på Viaplay. Jeg lagret den for å se senere, men kom aldri frem til å gjøre det. Mamma og ville se den, så da var tiden endelig inne for å sette meg ned og se den. 

  Relatert bilde

  Ærlig så hadde jeg ikke all forventinger til den. Jeg var usikker om de kom til å gjøre den lik tegnefilmen eller om de skulle lage sin egen handling. Filmen var ganske lik originalen, noe jeg er veldig fornøyd med. Den var en veldig kjekk film, som brakte frem mange fine barndomsminner, men var også like spennende. Litt rart at jeg kan sitte på enden av sofaen og være helt med i en film, når jeg vet hvordan det ender. Jeg levde meg virkelig inn i filmen. Den var morsom, søt, god, nervepirrende og alt en film skal være. 

  Jeg anbefaler denne på det sterkest og enda mer om du likte jungelboken som barn. Det var litt kjekt å gjenkjenne noen av stemmene også. Det som var annerledes å se denne filmen er at jeg ikke kan sangene på engelsk, så jeg og mamma sang på norsk vi. Spesielt «ta livet som det faller seg», den er bare såå gøy! Hehe nå fikk jeg også lyst å se tegnefilmen, ingen film vil slå dem vi så som barn. Den god følelsen vi hadde, som vi kan huske til dags dato, den kan nok ingen måle seg mot. Vell Jungelboken 2016 gjorde et godt forsøk, og ble fortsatt en veldig bra film!

  Relatert bilde

  #film #jungelboken #søndag

  Noen som har sett den? Hva syns dere?

 • Publisert: 23.07.2017, 16:10
 • Kategori: TIPS
 • 0 kommentarer
 • 5 sunnere alternativer

 • Publisert: 22.07.2017, 14:48
 • Kategori: TIPS
 • Velg Kesam over rømme. Kesam er en sunnere versjon for rømme. Det er mye mindre fett i Kesam, og tilsvarer mer protein. Mager Kesam er en stor forskjell fra vanlig lett rømme. En lett rømme inneholder 18% fett og 2,8 g protein. Vanlig Kesam inneholder 8% fett og 6,7 g protein. Mager Kesam inneholder kun 1% fett og hele 12g protein.

  Grove produkter over fine. Her har du mange alternativer. Du har grov pasta, grov brødvarer og grov tacolefser osv. Jeg nølte lenge med å bytte over til grove produkter. Jeg har ei venninne som spiser egentlig bare grovt, og via henne har jeg fått smake. Jeg har innsett at det er ikke like tørt som jeg har trodd og det er ganske god smak. Den store fordelen er at du blir mye mer mett også. Nå spiser jeg nesten bare grovt selv og velger grovt over fint. 

  Bilderesultat for kesam magerBilderesultat for kyllingkjøttdeig

  Kylling kjøttdeig/karbonadedeig over vanlig kjøttdeig. Jeg personlig spiser nesten kun kyllingkjøttdeig. Det er færre kalorier, mindre fett, mer protein og det er som oftest er det billigere også. Jeg liker også veldig godt kylling, så jeg velger også kyllingkjøttdeig for smaken. «Nest best» er da kjøttdeig av svin (ca.9% fett) eller karbonadedeig (ca.5% fett). Vanlig kjøttdeig ligger på ca.14% fett. Ja jeg liker veldig godt Gilde kjøttdeig smaken i tacoen, men det er ikke ofte velger det. Det er som oftest når jeg er på besøk hos andre. 

  Velg de lettere versjonene over de originale produktene. Eksempler: Ekstra lett melk, lett Creme Fraiche,  lettrømme 10%, mager Kesam, lett ost, Philadelphia lett, lett majones og Vita hjertego´ lett osv. 

  Mørk sjokolade over lys. Mørk sjokolade er absolutt et bedre alternativ om du vil leve et sunnere liv, men vil fortsatt ha litt godis i livet. Og det er noe med kvinner, vi elsker sjokolade! Mørk sjokolade inneholde kakao og der finnes det helsebringende stoffer. Jo mørkere sjokoladen er og jo høyere kakao prosenten er, jo mer helsebringende stoffer finnes i sjokoladen. Eneste problemet mitt er med mørk sjokolade er at de smaker helt forferdelig! Men gjerne det hadde vært en god ide og kjøpt noen forskjellige for å smake. Alle smaker jo nok ikke helt likt. 

  Bilderesultat for ekstra lett melkRelatert bilde

   

  #kosthold #helse #mat #sunn

  Har dere noen sunnere alternativer?

 • Publisert: 22.07.2017, 14:48
 • Kategori: TIPS
 • 0 kommentarer
 • Mine topp 10 reality serier

 • Publisert: 15.07.2017, 16:11
 • Kategori: TIPS
 • Teen Mom. Jeg elsker denne serien for du får virkelig komme inn på dem, og inn i deres liv. Liker spesielt i de nye sesongene av original gjengen hvor crewet og producerne er mer med. Serien er jo lagt for å ta sak om tenåringsgraviditet og få ungdommer til å bruke mer beskyttelse enn de gjør. Noe jeg synes er veldig bra emne å ta opp. Beskyttelse forhindrer jo og mer enn bare graviditet. De viser også at å få barn er ikke like lett som det gjerne ser ut som. Det er hardt arbeid.

  Geordie Shore/Ex On The Beach. De seriene tar jeg i sammen for de går ut på det samme. Unge britiske som oppfører seg tåpelig. MEN det er så kjekt å se på. Geordie Shore handler bare om at de drikker og lager drama egentlig, men til tross er de en familie. Jeg blir veldig oppslukt av deres verden og savner dem på tv skjermen om de har sesong pause. GS er nok favoritt serien min. Ex on the beach er jo bare morsomt i seg selv. Bare tenk å vær i et hus med fult av ekser. DRAMA! Og jeg bare godter meg med sånt. 

  Keeping Up With The Kardashians. Kan nesten ikke lage dette innlegget uten denne reality serien. Ja jeg liker veldig godt denne serien og har sett på dem siden de kom på norsk skjerm. Med det sagt, klarer jeg ikke å se på serien akkurat nå. Jeg er veldig lei av dem og klarer ikke å se dem på TV, Snapchat eller Instagram atm. Jeg trenger en KARDASHIAN DETOX! Har ikke sett sesong 13 hvor kim åpner seg Paris hendelsen heller. MEN kommer nok over det etter en pause og vil nok se på det igjen.  

  The Real Housewives Of ... Disse seriene elsker jeg. Favoritt byen er Beverly hills all the way! Likte også veldig godt det "gamle" crewet av New Jersey og Orange County. Har ikke sett så mange av de andre byene utenom en eller to episoder, men setter jeg meg sikkelig inn så blir jeg fort oppslukt. Lever meg virkelig inn i deres liv og drama hehe!

  Ladies Of London. Denne serien er nesten som Real Housewives lillesøster. Er det samme konseptet bare at 3 er fra USA, 2 fra London og en fra Dannmark, men alle bor i London.

  Svenske Hollywoodfruer. HALLO det er såå kjekt! Jeg ser ikke mye svensk tv, men dette er noe jeg må få med meg! Elsker Maria Montazami og elsker å se på alt det RARE hun Gunilla Persson finner på. Hun er jo helt sprø. 

  Long Island Medium. Theresa er så vidunderlig god i det hun gjør! Det er så morsomt å se hvordan hun stopper mennesker over alt og bare begynner å snakke med dem angående folk nær dem som har død. Hver gang jeg og mamma ser på det så snakker vi alltid om hvordan vi vil møte henne og se hva hun sier. Har så lyst å gå til en medium. 

  Flipp eller Flopp. Jeg elsker programmer som har med oppussing eller eiendomsmegling. Flipp og Flopp er så kjekt å se på og få se hvordan de forvandler stygge hjem til fine hjem. Liker veldig godt og Boligjakten UK, Eiendomsbrødrene og Boligjakt for nybegynnere! 

  Barhjelpen. Hehe denne reality serien er ikke helt typisk meg, men det er noe med denne serien jeg bare elsker. Jeg elsker å se på Jon Taffer kjefte på eierne og de ansatte. Han blir så sur! Flere ganger har han nesten begynt å sloss med dem. Jeg elsker å se fremgangen som skjer. Hvordan barene forvandler seg og forhåpentlig forvandler de ansatte seg også. 


  (Bildene er tatt fra Google.no)
   

 • Publisert: 15.07.2017, 16:11
 • Kategori: TIPS
 • 0 kommentarer
 • 6 Tips for shoppings turen.

 • Publisert: 11.07.2017, 12:26
 • Kategori: TIPS
 • Lag en liste om hva du trenger. Gå å se igjennom klesskapet og skriv ned på papir/telefonen hva du faktisk trenger. Skriv ned bukser, topper, kjoler osv og ha notatene tilgjengelig når du er på shopping. Du ender da opp med mer av hva du trenger, og mindre av hva du ikke trenger. 

  Gjør research. Få oversikt over hva butikken har ved å se i nettbutikken. Nettbutikken er mer oversiktlig hvor du kan se en hver produkt. Finn plaggene du ønsker å prøve også lagre dem på telefonen og se etter dem. Dette vil gjør at du har et mål og ender ikke opp med masse spontane plagg.   

  All about the basic. Du slår ikke feil med basic klær. Kjøp litt av dem også, for det er de klærene du strekker deg til i hverdagene.

  Tenk deg godt om. Kommer du til å bruke plagget? Har du noe som passer sammen med det? Liker du det så godt at du kunne byttet til det her og nå? Hvis du blir sikkelig glad når du tar det på, kjøp plagget. Er du litt usikker, tenk deg mer på det og heller få betjeningen til å legge den til sides. 

  Ikke bare kjøp fordi det er salg. Supert det er salg, let's shop! MEN når du kjøper ting på salg så pass på at det er faktisk ting du vil bruke! Ville du kjøpt plagget om den ikke var på salg? Ville du kjøpt plagget om den kostet 100kr mer?

  Vær obs på hva klær du går i når du shopper. Ha på deg klær som er komfortabel for hvis du ikke er komfortabel vil det påvirke humøret ditt og gjør shoppingen til en mindre kjekk opplevelse. Gå også i lette klær. Det lureste er alltid å prøve klærne i butikken og for at du skal orke det bør du gå i klær som kommer lett av og på.


  (bilde Tumblr.com)

 • Publisert: 11.07.2017, 12:26
 • Kategori: TIPS
 • 0 kommentarer
 • 8 tips for å stå opp tidlig

 • Publisert: 09.07.2017, 16:02
 • Kategori: TIPS
 • Naturlig lys om morgning. Ha din rullegardin eller persienne litt åpent så du får mer naturlig lys inn som vil hjelpe deg å stå opp tidligere for kroppen din vil forstå at det er nå morgning. Dette funker for meg, spesielt om sommeren. Jeg står opp 09.30-10.00 når jeg har persiennen litt åpent (nedre del av vinduet). 

  Ha en god alarm. Om du ikke klarer å stå opp av deg selv når du skal, bruk alarm. Alarm er lurt å bruke uansett i ukedagene når du skal på jobb eller skole. eller noe annet viktig, sånn du ikke forsover deg. Ha en god alarm! Gjerne en på mobilen, da kan du gjerne finne en alarm som passer deg. Gjerne ha flere alarmer for sikkerhet! Eller en alarmklokke, som du bør plassere en plass du må reise deg for å skru den av. Prøv også å ha en litt avslappende lyd på klokken. Er den høy og skarp kan dette påvirke humøret ditt og du vil nok ville legge deg igjen. 

  Finn din hvorfor/motivasjon. Hvorfor vil du stå opp tidlig? Jobb eller skole kan være en hvorfor i ukedagene, men du trenger fortsatt en hvorfor i helgene eller de dagene du ikke skal på jobb/skole. Grunner kan være alt fra du vil rydde i huset, ha tid for deg selv (me time), få mer ut av dagene, spise en god frokost, ha mindre stress om morningene. Min er nå i sommeren å få mer ut av dagen!  Drikk vann eller spis fortest mulig. Jeg la fort merke til at når jeg står opp om morningene for å gå på skolen ble jeg mye mer våken etter å drukket et glass vann! Jeg kunne vær så trøtt at jeg ikke klarte å se sikkelig, helt til jeg drakk et glass vann så ble jeg så mye mer våken med en gang! Kroppen din har også gått flere timer uten mat, og som alle vet trenger kroppen næring. Derfor er det viktig å spise frokost for å få næring til kroppen så hjernen fungerer bedre, og for dem som ikke liker å spise frokost; ta deg et eple eller en yoghurt!

  Gi deg selv en reward. Det blir mye lettere å stå opp tidlig om du har noe du gleder deg til. Om det er en god kopp kaffe, sjokolade melk eller en god frokost. Finn ut hva du vil ha som reward og gi deg selv den når du klarer å stå opp til den tiden du vil, OG KUN når du faktisk står opp den tiden. For om du ikke klarer å stå opp til den tiden du vil og ikke gir deg selv det du har planlagt som reward, så vil du huske det til neste gang og da vil du stå opp for å få den rewarden! Akkurat som en hund som lærer ny triks hehe.

  Prøv å ikke tenk på det. Ikke tenk "årh det er så tidlig" eller "jeg er så trøtt". Prøv å bare stå opp og kom deg ut av senga. Ja det kan være vanskelig med det samme, men prøver du hver morgning å ikke tenke på det så klarer du det til slutt. 

  Stå opp samme tid. Det er viktig at hvis du skal lære deg selv å stå opp tidlig må du ha en spesiell tidspunkt som passer de fleste dager. Du bør stå opp samme tidspunkt i ukedagene som i helgene. Hvis du står opp 7 i ukedagene, bør du iallfall ikke stå opp etter 9! Helst 7-8 tiden! Nå siden jeg har sommerferie står jeg opp mellom halv 10-halv 11 hver dag. Selvfølgelig har du noen dager du virkelig ikke vil stå opp tidlig og ikke trenger, og da sover du! Når du har lært deg å stå opp tidlig vil ikke dette forandre seg bare for du sover lengre en dag. I går kveld var jeg sein og da ville jeg i dag sove lengre fordi jeg har ikke planer og det er en regn dag. Så da tok jeg persiennen helt ned og stod ikke opp før klokka var sent. MEN siden jeg er vant med å stå opp i 10 tiden så våknet jeg flere ganger rundt denne tiden, jeg bare valgte å fortsette å sove og ikke stå opp. Noe som kan hjelpe å stå opp på samme tid er å legge deg på samme tidspunkt. Husk at kroppen din trenger som regel 7-8 timer søvn. 

  21 dager. Den siste tingen! Som regel tar det 21 dager å få en ny vane eller å slutte med en vane. Gi det tid! Om du ikke klarer å stå opp tidlig med det fuste og du begynner å bli frustrert. IKKE GI OPP, GI DET TID!   

   

 • Publisert: 09.07.2017, 16:02
 • Kategori: TIPS
 • 1 kommentarer
 • hits