Mona Hendry

Kylling tandoori masala

  • Publisert: 11.07.2017, 16:27
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • I gr lagte jeg og mamma en knall god indisk rett. Jeg har lagt denne fr men i gr ble den 10 ganger oppgradert.

    Du trenger;
    - Kylling 
    - Tandoori Masala krydder
    - Crme Frache original eller lett
    - Ris
    - Nan brd

    Ris velger du selv hva du foretrekker. Vi brukte bare vanlig Yasmin pose ris som skal kokes i ca.10 min. Sett p risen og begynn stek kyllingen. Kyllingen kuttes i biter og stekes med flytende melange. Melange gjr kyllingen s mye mer smakfull. Nr kyllingen er stekt tilsetter du tandoori krydderet, s mye du selv mtte nske. Jeg tar i en del for gi den gode indisk smaken (bruker det store hullet krydre med). Etter du har tilsatt krydderet s hiver du en hel Crme Frache opp i stekepanna. Blander alt godt sammen, gjerne hiv mer krydder i om du nsker mer. La det steke ikke mer enn 1-2 min. Fr du tilsetter Crme Frache, hiver du nanbrdet i ovnen.

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Sausen blir veldig kremete og god. Den blander seg godt inn i risen og er rene smak bombe. Vi var ikke forberedt p koss godt smaken ville bli. Jeg har lagt dette fr men hadde et annet tandoori krydder og brukte mager kesam. HVA ENN DU GJR IKKE BRUK DET. Sausen blir som dette aller frst, men etter noen sekunder begynner sausen smuldre opp. Skte p nett og s at kesam er ikke egnet til koking, hehe etter noen r finner vi det ut. 


     


     

     

  • Publisert: 11.07.2017, 16:27
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 6 kommentarer
  • Hvordan jeg lager spr stekt potet fries.

  • Publisert: 09.07.2017, 21:43
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Hei folkens! Jeg er en person som ikke er s glad i kokt potet s jeg erstatter potet ofte med ris. Jeg kjente at jeg ble ganske lei av ris til nesten alt og bestemte meg for noen f mneder siden at jeg ville finne andre ting. Jeg smakte ovnsbakte stpotet hos en venninne og synes at det var KNALL GODT. S jeg begynte spise dette en god stund, men ble fort litt lei nr jeg nesten aldri fikk dem like spr stekt som jeg ville de skulle bli! S jeg gikk over til potet og prvde meg litt frem der. Og n har jeg endelig klart det! 

    Frst satt jeg ovnen p 225 grader. Deretter begynner jeg selvflgelig med ta en potet og spyle den, s kutte den opp til fries "strrelser". Jeg heller dem i en bolle hvor jeg tilsetter litt oliven olje (ikke overdriv her), hvitlkpulver og sort pepper. Blander det godt inn i potetene. 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    FRIES BEFORE GUYS

    N som det er gjort legger jeg dem p et brett med bakepapir. Her er det viktig med ha godt med mellomrom, jo mer rom mellom potetene jo bedre! N det er gjort s strr du oregano p, s mye som du mtte nske! Jeg liker masse oregano p. 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    N er det bare til sette dem inn i ovnen i 20-25 min. Nr jeg lagte disse hadde jeg dem inni i 20 min og da var de snart var ferdig. Jeg skrudde ned varmen en god del og hadde dem inni ovnen litt mer, i ca.10 min, for jeg skulle ogs steke kyllingen. Hadde jeg bare fortsatt hatt p 225 grader ville de vrt helt ferdig mellom 20-25 min. Til slutt nr de er ferdig tar du dem ut for kjle ned i ca.1-2 min fr du tilsetter salt. Alltid vent med salt til sist. Jeg liker servere dem med aioli p siden. 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Jeg personlig syns de ble helt perfekte. God og spr! S dette skal jeg ogs prve med stpotetene men med andre krydder. Liker ha paprika og chili pulver p dem. 

  • Publisert: 09.07.2017, 21:43
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 2 kommentarer
  • Pizza p 1-2-3!

  • Publisert: 07.07.2017, 17:12
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • P onsdag lagte jeg en kanon deilig pizza og m bare dele den med dere!! 

    Jeg liker veldig godt lage min egen pizza om jeg ikke kan kjpe take away pizza. Liker ikke s godt de i frysedisken, men selvflgelig er det jo noen gode der ute! Ja som sagt, jeg lager egne pizza men orker aldri prve lage en egen bunn. Hvis noen har en god oppskrift p hjemmelaget pizzabunn i fullkorn, please sleng den i kommentarfeltet (helst uten s lang hevetid). Vi prvde en ny bunn faktisk p onsdag; Tine N Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt. Den var s god! Vi bruker Peppes sin pizza saus som gir utrolig god smak. Ogs liker jeg bruke revet ost som har forskjellige oster i. Jeg elsker skinke og kylling og vil heller ha dette overfor kjttdeig p min pizza. Av og til har jeg bare kokt skinke plegg p og sparer veldig mye penger p topping. 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Det stod at vi skulle steke den p 250 grader i ca.12-15 min. Hehe vi fekk oss en overraskelse nr den i stod i ovnen. Den fikk flere luftbobler i bunnen s vi mtte skru ned til 200 grader etter ca. 8 min! I og med at osten var godt smeltet n var det bare steke bunnen. Vi hadde den i ca.7 min til og da var bunnen ganske s crispy. Nr vi tok den ut la jeg den ligge litt fr jeg begynner skjre den opp! Til slutt var det bare hive p litt fersk ruccula og vi fikk en pizza som smakte som om vi var ute spiste. Smakte utrolig godt! 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Gud bilde ble jo helt perfekt! Smaker til og med bedre enn hvordan den ser ut. 

  • Publisert: 07.07.2017, 17:12
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 4 kommentarer
  • Reker i 3D

  • Publisert: 06.07.2017, 00:07
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Ved siden av huset vrt, cirka 200-300 meter unna, er det en sjmat butikk. Og mamma gikk tidlig i dag morgen for kjpe reker og fiskesuppe. Hun hadde suppa til lunsj, ogs hadde vi rekene n nettopp. Mamma satt i mrket og rensket reker for meg og henne til rekesmrbrd. Fikk sikkelig hytte flelse. Fler nesten vi er p ferie egentlig, trenger bli vant med det nye "huset"! MEN livet er herlig.




     

     

  • Publisert: 06.07.2017, 00:07
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 2 kommentarer
  • Pastasalat

  • Publisert: 24.06.2017, 15:20
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Denne oppskriften jeg nsker dele med dere er en oppskrift jeg har ftt fra min gamle sjef p Ben & Jerry's p Kvadrat, nr jeg var p en kollega fest hos han. Den er s god. Jeg elsker ha pastasalat, og siden vi er kun 3 stykker i hus s har vi alltid rester til dagen etter! nam

    Ingredienser:
    - En pose med fusilli
    - 1 pk lett rmme
    - 1 pose majones
    - Salt og pepper 
    - Ost 
    - Skinke
    - Mais
    - Agurk

    1. Frst koker du fusilli. Du kan selv velge mellom grov og fin, men jeg liker best grov for det er mer mettende og sunnere. Etter fusillien er kokt heller du ut vannet og lar pastaen kjle seg ned til den er helt kald. 

    Processed with VSCO with hb1 preset
     

    2. N som den er kald heller du den over i serveringsbollen eller kan du bare ha det oppi gryta . Frst tilsetter du lett rmmen og majonesen. S krydrer du etter hvor mye du selv nsker. Etter tilsetter s mye du vil ha av de andre ingrediensene. Jeg pleier ta en stor boks med mais og 1-2 pakker med sm rett skinke, kommer an p hvor mye pasta jeg har. Osten kutter du i firkanter og her har jeg heller ikke noe fasit flge. Jeg selv kutter bare opp til det fles nok. Du kan ogs hive mye mer forskjellig oppi enn hva jeg velger tilsette. Mamma liker godt ha paprika, cherry tomater og purre til. Alt du liker av grnnsaker kan du nok hive oppi om du vil :)

    Processed with VSCO with hb2 preset
     

    3. S skal alt dette avkjles i kjleskapet noen timer, gjerne over natten. Jeg liker best nr den har vrt i kjleskapet i ca. 4 timer minst for jeg liker ikke nr den er s kremete fra majonesen og rmmen. Jeg liker at den er mer stivnet. Mamma derimot liker best nr den er blt og spiser den gjerne rett etterp vi har lagt pastasalaten. S det er rett og slett etter smak og behag! 

    4. N serverer du pastasalaten gjerne med hvitlksbrd eller baguetter. Her pleier jeg ogs tilfre agurken. Jeg liker fersk agurk i min pastasalat s jeg kutter alltid den opp rett fr jeg skal spise. Som regel lager vi nok til leve p pastasalat i de neste dagene og da syns jeg ikke agurken er s god nr den ikke er fersk lengre. 

  • Publisert: 24.06.2017, 15:20
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 0 kommentarer
  • When life throws you a burger, eat it.

  • Publisert: 23.06.2017, 18:55
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Du trenger:

    - Burger og brd (brdet er ristet i toasteren)

    - Kinakl

    - Aioli (Coop sin grill versjon er veldig god med)

    - Mais og Agurk (valgfri)

    - Cheddar ost

    Begynner med smre aioli p innsiden av begge brdene. Deretter hiver jeg bare alt p, i rekkeflgen jeg foretrekker: kinakl, mais, agurk, burger og cheddar. 

    Ser gjerne litt trt ut p bilde men er ikke det i det hele, takket vre aiolien ♥ 

     

  • Publisert: 23.06.2017, 18:55
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 3 kommentarer
  • Hvordan lage en perfekt toast

  • Publisert: 22.06.2017, 13:00
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Jeg vil dele med dere en fantastisk oppskrift jeg selv har kommet frem til, med inspirasjon og tips fra nett. Det er toast med aioli, skinke, og ost! Du kan absolutt bruke kjpt aioli men jeg lager hjemmelaga s det vil jeg ogs vise dere. 

    Ingredienser:
    - Majones
    - Salt og pepper
    - Hvitlk pure eller presset hvitlk
    - Brdskiver
    - Kjttplegg
    - Ost
    - Smr
    - Flytende melange

    1. Hjemmelaget aioli. Jeg starter med  finne en skl, enten en liten skl om jeg kun lage for denne gangen eller en liten plastikk boks om jeg vil lage litt mer for senere. Jeg begynner med ta en mengde med majones, s mye aioli jeg nsker. Ogs har vi hvitlk pure som vi har ftt tak i fra Skottland. Vet ikke om det finnes i Norge, men kan bruke presset hvitlk istedenfor. Deretter tar du salt og pepper og rrer om. Jeg liker bruke sort pepper fordi det gir en litt sterkere smak og jeg pleier alltid krydre for lite, men med sort pepper har det ikke noe si om jeg tar litt lite for den har s sterk smak uansett. 

    2. Skjrer opp fire brdskiver og smrer alle skivene med litt smr og aioli. Trenger ikke bruke smr men jeg liker det for da blir det ekstra saftig. Etter tar du ost p alle brdskivene og skinke p to av dem. S legger du bare dem sammen. Jeg brukte denne gangen med loff brd, men det er veldig godt med grovt brd og sunnere. 

    3. N steiker jeg dem p panna. Jeg varmer opp steikepanna med litt flytende melange og hiver dem p nr plata er en del varm. Steiker dem jevnlig p begge sider, jeg snur dem litt flere ganger for ha mer kontroll over hvor brent dem er. du vil se nr osten har smeltet og brdene ser litt brent ut. Selv om brdskivene ser ganske brent ut s smaker de ikke brent i det hele! Jeg hater brent brdskive s hadde ikke spist dem om de virkelig smakte brent.


     

    Toasten blir s saftig med aioli, osten blir helt perfekt smeltet og brdet smaker s godt stekt p stekepanna! 


     

  • Publisert: 22.06.2017, 13:00
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 4 kommentarer
  • hits