Mona Hendry

Kylling tandoori masala

  • Publisert: 11.07.2017, 16:27
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • I går lagte jeg og mamma en knall god indisk rett. Jeg har lagt denne før men i går ble den 10 ganger oppgradert.

    Du trenger;
    - Kylling 
    - Tandoori Masala krydder
    - Créme Fraîche original eller lett
    - Ris
    - Nan brød

    Ris velger du selv hva du foretrekker. Vi brukte bare vanlig Yasmin pose ris som skal kokes i ca.10 min. Sett på risen og begynn å stek kyllingen. Kyllingen kuttes i biter og stekes med flytende melange. Melange gjør kyllingen så mye mer smakfull. Når kyllingen er stekt tilsetter du tandoori krydderet, så mye du selv måtte ønske. Jeg tar i en del for å gi den gode indisk smaken (bruker det store hullet å krydre med). Etter du har tilsatt krydderet så hiver du en hel Créme Fraîche opp i stekepanna. Blander alt godt sammen, gjerne hiv mer krydder i om du ønsker mer. La det steke ikke mer enn 1-2 min. Før du tilsetter Créme Fraîche, hiver du nanbrødet i ovnen.

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Sausen blir veldig kremete og god. Den blander seg godt inn i risen og er rene smak bombe. Vi var ikke forberedt på koss godt smaken ville bli. Jeg har lagt dette før men hadde et annet tandoori krydder og brukte mager kesam. HVA ENN DU GJØR IKKE BRUK DET. Sausen blir som dette aller først, men etter noen sekunder begynner sausen å smuldre opp. Søkte på nett og så at kesam er ikke egnet til koking, hehe etter noen år finner vi det ut. 


     


     

     

  • Publisert: 11.07.2017, 16:27
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 6 kommentarer
  • Hvordan jeg lager sprø stekt potet fries.

  • Publisert: 09.07.2017, 21:43
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Hei folkens! Jeg er en person som ikke er så glad i kokt potet så jeg erstatter potet ofte med ris. Jeg kjente at jeg ble ganske lei av ris til nesten alt og bestemte meg for noen få måneder siden at jeg ville finne andre ting. Jeg smakte ovnsbakte søtpotet hos en venninne og synes at det var KNALL GODT. Så jeg begynte å spise dette en god stund, men ble fort litt lei når jeg nesten aldri fikk dem like sprø stekt som jeg ville de skulle bli! Så jeg gikk over til potet og prøvde meg litt frem der. Og nå har jeg endelig klart det! 

    Først satt jeg ovnen på 225 grader. Deretter begynner jeg selvfølgelig med å ta en potet og spyle den, så kutte den opp til fries "størrelser". Jeg heller dem i en bolle hvor jeg tilsetter litt oliven olje (ikke overdriv her), hvitløkpulver og sort pepper. Blander det godt inn i potetene. 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    FRIES BEFORE GUYS

    Nå som det er gjort legger jeg dem på et brett med bakepapir. Her er det viktig med å ha godt med mellomrom, jo mer rom mellom potetene jo bedre! Nå det er gjort så strør du oregano på, så mye som du måtte ønske! Jeg liker masse oregano på. 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Nå er det bare til å sette dem inn i ovnen i 20-25 min. Når jeg lagte disse hadde jeg dem inni i 20 min og da var de snart var ferdig. Jeg skrudde ned varmen en god del og hadde dem inni ovnen litt mer, i ca.10 min, for jeg skulle også steke kyllingen. Hadde jeg bare fortsatt hatt på 225 grader ville de vært helt ferdig mellom 20-25 min. Til slutt når de er ferdig tar du dem ut for å kjøle ned i ca.1-2 min før du tilsetter salt. Alltid vent med salt til sist. Jeg liker å servere dem med aioli på siden. 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Jeg personlig syns de ble helt perfekte. God og sprø! Så dette skal jeg også prøve med søtpotetene men med andre krydder. Liker å ha paprika og chili pulver på dem. 

  • Publisert: 09.07.2017, 21:43
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 2 kommentarer
  • Pizza på 1-2-3!

  • Publisert: 07.07.2017, 17:12
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • På onsdag lagte jeg en kanon deilig pizza og må bare dele den med dere!! 

    Jeg liker veldig godt å lage min egen pizza om jeg ikke kan kjøpe take away pizza. Liker ikke så godt de i frysedisken, men selvfølgelig er det jo noen gode der ute! Ja som sagt, jeg lager egne pizza men orker aldri å prøve å lage en egen bunn. Hvis noen har en god oppskrift på hjemmelaget pizzabunn i fullkorn, please sleng den i kommentarfeltet (helst uten så lang hevetid). Vi prøvde en ny bunn faktisk på onsdag; Tine Nå Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt. Den var såå god! Vi bruker Peppes sin pizza saus som gir utrolig god smak. Også liker jeg å bruke revet ost som har forskjellige oster i. Jeg elsker skinke og kylling og vil heller ha dette overfor kjøttdeig på min pizza. Av og til har jeg bare kokt skinke pålegg på og sparer veldig mye penger på topping. 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Det stod at vi skulle steke den på 250 grader i ca.12-15 min. Hehe vi fekk oss en overraskelse når den i stod i ovnen. Den fikk flere luftbobler i bunnen så vi måtte skru ned til 200 grader etter ca. 8 min! I og med at osten var godt smeltet nå var det bare å steke bunnen. Vi hadde den i ca.7 min til og da var bunnen ganske så crispy. Når vi tok den ut la jeg den ligge litt før jeg begynner å skjære den opp! Til slutt var det bare å hive på litt fersk ruccula og vi fikk en pizza som smakte som om vi var ute å spiste. Smakte utrolig godt! 

    Processed with VSCO with hb2 preset

    Gud bilde ble jo helt perfekt! Smaker til og med bedre enn hvordan den ser ut. 

  • Publisert: 07.07.2017, 17:12
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 4 kommentarer
  • Reker i 3D

  • Publisert: 06.07.2017, 00:07
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Ved siden av huset vårt, cirka 200-300 meter unna, er det en sjømat butikk. Og mamma gikk tidlig i dag morgen for å kjøpe reker og fiskesuppe. Hun hadde suppa til lunsj, også hadde vi rekene nå nettopp. Mamma satt i mørket og rensket reker for meg og henne til rekesmørbrød. Fikk sikkelig hytte følelse. Føler nesten vi er på ferie egentlig, trenger å bli vant med det nye "huset"! MEN livet er herlig.




     

     

  • Publisert: 06.07.2017, 00:07
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 2 kommentarer
  • Pastasalat

  • Publisert: 24.06.2017, 15:20
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Denne oppskriften jeg ønsker å dele med dere er en oppskrift jeg har fått fra min gamle sjef på Ben & Jerry's på Kvadrat, når jeg var på en kollega fest hos han. Den er så god. Jeg elsker å ha pastasalat, og siden vi er kun 3 stykker i hus så har vi alltid rester til dagen etter! nam

    Ingredienser:
    - En pose med fusilli
    - 1 pk lett rømme
    - 1 pose majones
    - Salt og pepper 
    - Ost 
    - Skinke
    - Mais
    - Agurk

    1. Først koker du fusilli. Du kan selv velge mellom grov og fin, men jeg liker best grov for det er mer mettende og sunnere. Etter fusillien er kokt heller du ut vannet og lar pastaen kjøle seg ned til den er helt kald. 

    Processed with VSCO with hb1 preset
     

    2. Nå som den er kald heller du den over i serveringsbollen eller kan du bare ha det oppi gryta . Først tilsetter du lett rømmen og majonesen. Så krydrer du etter hvor mye du selv ønsker. Etter tilsetter så mye du vil ha av de andre ingrediensene. Jeg pleier å ta en stor boks med mais og 1-2 pakker med små rett skinke, kommer an på hvor mye pasta jeg har. Osten kutter du i firkanter og her har jeg heller ikke noe fasit å følge. Jeg selv kutter bare opp til det føles nok. Du kan også hive mye mer forskjellig oppi enn hva jeg velger å tilsette. Mamma liker godt å ha paprika, cherry tomater og purre til. Alt du liker av grønnsaker kan du nok hive oppi om du vil :)

    Processed with VSCO with hb2 preset
     

    3. Så skal alt dette avkjøles i kjøleskapet noen timer, gjerne over natten. Jeg liker best når den har vært i kjøleskapet i ca. 4 timer minst for jeg liker ikke når den er så kremete fra majonesen og rømmen. Jeg liker at den er mer stivnet. Mamma derimot liker best når den er bløt og spiser den gjerne rett etterpå vi har lagt pastasalaten. Så det er rett og slett etter smak og behag! 

    4. Nå serverer du pastasalaten gjerne med hvitløksbrød eller baguetter. Her pleier jeg også å tilføre agurken. Jeg liker fersk agurk i min pastasalat så jeg kutter alltid den opp rett før jeg skal spise. Som regel lager vi nok til å leve på pastasalat i de neste dagene og da syns jeg ikke agurken er så god når den ikke er fersk lengre. 

  • Publisert: 24.06.2017, 15:20
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 0 kommentarer
  • When life throws you a burger, eat it.

  • Publisert: 23.06.2017, 18:55
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Du trenger:

    - Burger og brød (brødet er ristet i toasteren)

    - Kinakål

    - Aioli (Coop sin grill versjon er veldig god med)

    - Mais og Agurk (valgfri)

    - Cheddar ost

    Begynner med å smøre aioli på innsiden av begge brødene. Deretter hiver jeg bare alt på, i rekkefølgen jeg foretrekker: kinakål, mais, agurk, burger og cheddar. 

    Ser gjerne litt tørt ut på bilde men er ikke det i det hele, takket være aiolien ♥ 

     

  • Publisert: 23.06.2017, 18:55
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 3 kommentarer
  • Hvordan lage en perfekt toast

  • Publisert: 22.06.2017, 13:00
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • Jeg vil dele med dere en fantastisk oppskrift jeg selv har kommet frem til, med inspirasjon og tips fra nett. Det er toast med aioli, skinke, og ost! Du kan absolutt bruke kjøpt aioli men jeg lager hjemmelaga så det vil jeg også vise dere. 

    Ingredienser:
    - Majones
    - Salt og pepper
    - Hvitløk pure eller presset hvitløk
    - Brødskiver
    - Kjøttpålegg
    - Ost
    - Smør
    - Flytende melange

    1. Hjemmelaget aioli. Jeg starter med å finne en skål, enten en liten skål om jeg kun lage for denne gangen eller en liten plastikk boks om jeg vil lage litt mer for senere. Jeg begynner med å ta en mengde med majones, så mye aioli jeg ønsker. Også har vi hvitløk pure som vi har fått tak i fra Skottland. Vet ikke om det finnes i Norge, men kan bruke presset hvitløk istedenfor. Deretter tar du salt og pepper og rører om. Jeg liker å bruke sort pepper fordi det gir en litt sterkere smak og jeg pleier alltid å krydre for lite, men med sort pepper har det ikke noe å si om jeg tar litt lite for den har så sterk smak uansett. 

    2. Skjærer opp fire brødskiver og smører alle skivene med litt smør og aioli. Trenger ikke å bruke smør men jeg liker det for da blir det ekstra saftig. Etter tar du ost på alle brødskivene og skinke på to av dem. Så legger du bare dem sammen. Jeg brukte denne gangen med loff brød, men det er veldig godt med grovt brød og sunnere. 

    3. Nå steiker jeg dem på panna. Jeg varmer opp steikepanna med litt flytende melange og hiver dem på når plata er en del varm. Steiker dem jevnlig på begge sider, jeg snur dem litt flere ganger for å ha mer kontroll over hvor brent dem er. du vil se når osten har smeltet og brødene ser litt brent ut. Selv om brødskivene ser ganske brent ut så smaker de ikke brent i det hele! Jeg hater brent brødskive så hadde ikke spist dem om de virkelig smakte brent.


     

    Toasten blir så saftig med aioli, osten blir helt perfekt smeltet og brødet smaker så godt stekt på stekepanna! 


     

  • Publisert: 22.06.2017, 13:00
  • Kategori: MAT OG KOSTHOLD
  • 4 kommentarer
  • hits