Mona Hendry

5 sunnere alternativer

 • Publisert: 22.07.2017, 14:48
 • Kategori: TIPS
 • Velg Kesam over rømme. Kesam er en sunnere versjon for rømme. Det er mye mindre fett i Kesam, og tilsvarer mer protein. Mager Kesam er en stor forskjell fra vanlig lett rømme. En lett rømme inneholder 18% fett og 2,8 g protein. Vanlig Kesam inneholder 8% fett og 6,7 g protein. Mager Kesam inneholder kun 1% fett og hele 12g protein.

  Grove produkter over fine. Her har du mange alternativer. Du har grov pasta, grov brødvarer og grov tacolefser osv. Jeg nølte lenge med å bytte over til grove produkter. Jeg har ei venninne som spiser egentlig bare grovt, og via henne har jeg fått smake. Jeg har innsett at det er ikke like tørt som jeg har trodd og det er ganske god smak. Den store fordelen er at du blir mye mer mett også. Nå spiser jeg nesten bare grovt selv og velger grovt over fint. 

  Bilderesultat for kesam magerBilderesultat for kyllingkjøttdeig

  Kylling kjøttdeig/karbonadedeig over vanlig kjøttdeig. Jeg personlig spiser nesten kun kyllingkjøttdeig. Det er færre kalorier, mindre fett, mer protein og det er som oftest er det billigere også. Jeg liker også veldig godt kylling, så jeg velger også kyllingkjøttdeig for smaken. «Nest best» er da kjøttdeig av svin (ca.9% fett) eller karbonadedeig (ca.5% fett). Vanlig kjøttdeig ligger på ca.14% fett. Ja jeg liker veldig godt Gilde kjøttdeig smaken i tacoen, men det er ikke ofte velger det. Det er som oftest når jeg er på besøk hos andre. 

  Velg de lettere versjonene over de originale produktene. Eksempler: Ekstra lett melk, lett Creme Fraiche,  lettrømme 10%, mager Kesam, lett ost, Philadelphia lett, lett majones og Vita hjertego´ lett osv. 

  Mørk sjokolade over lys. Mørk sjokolade er absolutt et bedre alternativ om du vil leve et sunnere liv, men vil fortsatt ha litt godis i livet. Og det er noe med kvinner, vi elsker sjokolade! Mørk sjokolade inneholde kakao og der finnes det helsebringende stoffer. Jo mørkere sjokoladen er og jo høyere kakao prosenten er, jo mer helsebringende stoffer finnes i sjokoladen. Eneste problemet mitt er med mørk sjokolade er at de smaker helt forferdelig! Men gjerne det hadde vært en god ide og kjøpt noen forskjellige for å smake. Alle smaker jo nok ikke helt likt. 

  Bilderesultat for ekstra lett melkRelatert bilde

   

  #kosthold #helse #mat #sunn

  Har dere noen sunnere alternativer?

 • Publisert: 22.07.2017, 14:48
 • Kategori: TIPS
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits