Mona Hendry

Steder jeg har vært, del 1

 • Publisert: 23.06.2017, 21:00
 • Kategori: DIVERSE
 • Jeg har vært veldig heldig å fått reist mye i mitt unge liv. Jeg tenker derfor det hadde vært kjekt å lagt et innlegg hvor jeg har vært og sier litt om den plassen eller reisen. Jeg må dele innlegget opp i to derfor har del 1 og del 2. Ble litt mye å lese om jeg skulle hatt alt i et innlegg. Del 2 kommer i løpet av morgendagen!

  NORGE:

  - Sandnes/Stavanger. Her bor jeg nå, helt siden jeg var 1 og et halvt. 

  - Karmøy. Her har jeg bodd, og skal bo mindre enn 2 uker til.

  - Haugesund. Ble jo født på Haugesund sykehus, men har også vært her to ganger når jeg var litt mindre. Reiste med mamma en gang på Amanda også en gang med mamma og hennes søskenbarn på Amanda. 

  - Ryfylke. (Jelsa og Erfjord) Jeg bodde her mitt første år etter jeg var født. Her har jeg og en del familie og har vært mye i oppveksten min.

  - Kristiansand. Har vært her to ganger tror jeg, begge gangene var for dyreparken. MEN! er utrolig lenge siden jeg har vært her, sikkert rundt 10 år

  - Mandal. Her var jeg en gang når jeg var yngre. Vi reiste opp en hel gjeng å leiet noen hytter. Husker ikke så mye fra turen. 

  - Bø i Telemark. Vi kjørte opp hit, for vi hadde leid en hytte og var i bø sommerland. 

  - Oslo. Her har jeg vært tre ganger. 2 ganger med mamma hvor vi lå på Grand hotell. Og en gang hvor jeg og en venninne reiste for å besøke en venninne som hadde flyttet til Oslo. Turene med mamma var bare typiske jenteturer hvor jeg og mamma shoppet og koste oss og det gjorde vi på Grand hotell!! Det er så fint der.
   

  SKANDINAVIA:

  - Danmark. Jeg har faktisk vært i Danmark fire ganger før. En gang reiste jeg, mamma, 2 av mine brødre og mormor til kristiansand og tok danske båten over å reiste til Fårup sommerland. Jeg har også kjørt til Odense hvor vi leiet en hytte. Når vi reiste hjem så kjørte vi også innom Legoland, ellers husker jeg ikke så mye vi gjorde på den turen. Jeg har også vært i Randers hos en venninne av mamma. Eneste jeg husker fra den turen egentlig er at vi besøkte en regnskog (tropical zoo).

  Også den mest nylige turen! KØBENHAVN! Det er en tur jeg vil alltid huske. Vi reiste med skolen. Min klasse og den andre klassen fra VG2 Salg service og sikkerhet. Det var en så kjekk tur! Vi kom rundt i 4-5 tiden til hotellet også gikk vi til tivoliet litt før 6 og var der til nesten 11 om kvelden. Det var så kjekt, alle må innom tivoliet når de er i København. Dagen etter var vi i en zoo, noe som var veldig trist. Dyra så leie og slitne ut. Jeg er egentlig i mot dyr i fangeskap så jeg burde ikke ville gått der, men jeg er så glad i dyr og elsker å se disse dyr på nært hold. Når vi skulle hjem var det ikke en kjekk følelse jeg satt igjen med å forlate dem der! Senere den dagen gikk vi noen timer i Strøget. Den kvelden spiste vi også på Hard Rock cafe. Dagen etter var vi på båt tur. Hvor vi tok båt for å se plasser som Nyhavn, Havfruen, Litt av slottet, og vi kjørte rundt i Christiania. Anbefales! Denne reisen var absolutt en av mine favoritt reiser.  

  Processed with VSCO with se3 preset

  STORBRITANIA:  

  - Skottland. I og med faren min er fra Skottland har vi vært mye der. Vi hadde hus i en liten by om het Banff, hvor vi var ganske så ofte. Vi solgte dette huset for det ble for dyrt å ha to hus, et i Norge og et i Skottland. Etter det reiste vi ikke så mye til Skottland i noen få år. For ca. 7 år siden begynte vi reise tilbake til Skottland men vi var da i Aberdeen. Broren min hadde leilighet ikke langt fra sentrum så vi bodde der når vi kom over. Etter noen ganger der fant vi ut at det var best å bo på hotell rett ved sentrum, for det var ikke så dyrt. Vi reiste som regel bort til 2-3 ganger i året. Vi sluttet å reise når min far mistet jobben sin i oljebransjen. Jeg reiste en gang med en venninne i sommer 2015. Savner virkelig å reise dit, og så fort jeg får spart opp skal jeg reise tilbake. Er litt mye å spare for jeg bruker så mye på shopping der hehe. 

  - London. Ja denne turen.. Dette var en skuffende tur. Jeg havnet på krykker noen dager før vi skulle reise, typisk. Uansett så hadde foreldrene mine bestilt hotell som skulle være rett ved Oxford street, noe den ikke var. Det var et forferdelig hotell! Heisen var så og si ødelagt (og vi fikk rom på den øverste etasjen). Når vi kom opp til rommet var vi så sjokket! Det var helt forferdelig! Foreldrene mine gikk faktisk å prøvde å finne nytt hotell dagen etter men alt var opptatt eller for dyrt. Vi fikk nytt rom, lengre nede, som ikke var så gale. Heldigvis. Marerittet sluttet ikke der! De dro meg, på krykker, med på flere museer i London og ikke en eneste shopping sted. Eneste positivt fra denne turen var når vi gikk for å se Mamma Mia og all maten vi spiste. 

  Bilderesultat for mamma mia london

  Dere bør virkelig ta turen for å se Mamma Mia eller en annen musikal. Jeg ønsker så å se Løvenes konge musikalen.
   

 • Publisert: 23.06.2017, 21:00
 • Kategori: DIVERSE
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits